21
Wed, Nov
0 New Articles

Financial Management 2017 - Quiz and Case Study Guides - Corporate Finance, 4e (Berk / DeMarzo) - Quiz - Chapter 4 (19)

Financial Management 2016 - 2017

FINANCIAL MANAGEMENT 2017 - QUIZ AND CASE STUDY GUIDES

Corporate Finance, 4e (Berk / DeMarzo)

Chapter 4   The Time Value of Money

 

Corporate Finance, 4e (Berk / DeMarzo)

Chapter 4   The Time Value of Money

 

4.1   The Timeline

 

Use the figure for the question(s) below.

 

 

1) Which of the following statements regarding timelines is FALSE?

  1. A) Timelines are an important first step in organizing and then solving a financial problem.
  2. B) We refer to a series of cash flows lasting several periods as a stream of cash flows.
  3. C) Not every stream of cash flows can be represented on a timeline.
  4. D) A timeline is a linear representation of the timing of the (expected) cash flows.

Answer:  C

Diff: 1

Section:  4.1 The Timeline

Skill:  Conceptual

 

2) Which of the following statements regarding the timeline is FALSE?

  1. A) Date 1 is one year from now.
  2. B) The $5000 below date 1 is the payment you will receive at the end of the first year.
  3. C) The $5000 below date 2 is the payment you will receive at the beginning of the second year.
  4. D) Date 0 represents today.

Answer:  C

Diff: 2

Section:  4.1 The Timeline

Skill:  Definition

 

3) Which of the following statements regarding the timeline is FALSE?

  1. A) Date 1 is the end of the first year.
  2. B) Date 0 is the beginning of the first year.
  3. C) The space between date 0 and date 1 represents the time period between two specific dates.
  4. D) You will find the timeline most useful in tracking cash flows if you interpret each point on the timeline as a period or interval of time.

Answer:  D

Diff: 2

Section:  4.1 The Timeline

Skill:  Definition

 

4) Which of the following statements regarding the timeline is TRUE?

  1. A) Date 1 is the beginning of the first year.
  2. B) Date 2 is the beginning of the second year.
  3. C) Date 1 is the beginning of the second year.
  4. D) Date 0 is the end of the first year.

Answer:  C

Diff: 2

Section:  4.1 The Timeline

Skill:  Conceptual

 

 

Use the information for the question(s) below.

 

Joe just inherited the family business, and having no desire to run the family business, he has decided to sell it to an entrepreneur.  In exchange for the family business, Joe has been offered an immediate payment of $100,000.  Joe will also receive payments of $50,000 in one year, $50,000 in two years, and $75,000 in three years.  The current market rate of interest for Joe is 6%.

 

5) Draw a timeline detailing Joe's cash flows from the sale of the family business.

Answer: 

Diff: 2

Section:  4.1 The Timeline

Skill:  Conceptual

 

6) You have been offered the following investment opportunity, if you pay $2500 today, you will receive $1000 at the end of each of the next three years.  Draw a timeline detailing this investment opportunity.

Answer: 

Diff: 1

Section:  4.1 The Timeline

Skill:  Conceptual


Use the table for the question(s) below.

 

Year

A

B

0

-$150

-$225

1

40

175

2

80

125

3

100

-50

 

7) Draw a timeline detailing the cash flows from investment "A."

Answer: 

Diff: 1

Section:  4.1 The Timeline

Skill:  Conceptual

 

8) Draw a timeline detailing the cash flows from investment "B."

Answer: 

Diff: 1

Section:  4.1 The Timeline

Skill:  Conceptual


Use the information for the question(s) below.

 

Suppose that a young couple has just had their first baby and they wish to ensure that enough money will be available to pay for their child's college education.  Currently, college tuition, books, fees, and other costs, average $12,500 per year.  On average, tuition and other costs have historically increased at a rate of 4% per year. 

 

9) Assume that college costs continue to increase an average of 4% per year and that all her college savings are invested in an account paying 7% interest.  Draw a timeline that details the amount of money she will need to have in the future four each of her four years of her undergraduate education.

Answer: 

18

19

20

21

25,322.71

$25,322.71(1.)1

$25,322.71(1.04)2

$25,322.71(1.04)3

 

Note that the tuition for the first year is calculated as: $12,500(1.04)18 = $25,322.71

Diff: 2

Section:  4.1 The Timeline

Skill:  Conceptual

 

10) Suppose that a young couple has just had their first baby and they wish to insure that enough money will be available to pay for their child's college education.  They decide to make deposits into an educational savings account on each of their daughter's birthdays, starting with her first birthday.  Assume that the educational savings account will return a constant 7%.  The parents deposit $2000 on their daughter's first birthday and plan to increase the size of their deposits by 5% each year.  Draw a timeline that details the amount that would be available for the daughter's college expenses on her 18th birthday.

Answer: 

Diff: 2

Section:  4.1 The Timeline

Skill:  Analytical

 

 

4.2   The Three Rules of Time Travel

 

1) Which of the following statements is FALSE?

  1. A) The process of moving a value or cash flow forward in time is known as compounding.
  2. B) The effect of earning interest on interest is known as compound interest.
  3. C) It is only possible to compare or combine values at the same point in time.
  4. D) A dollar in the future is worth more than a dollar today.

Answer:  D

Explanation:  D) A dollar in the future is worth less than a dollar today.

Diff: 1

Section:  4.2 The Three Rules of Time Travel

Skill:  Conceptual

2) Which of the following statements is FALSE?

  1. A) Finding the present value and compounding are the same.
  2. B) A dollar today and a dollar in one year are not equivalent.
  3. C) If you want to compare or combine cash flows that occur at different points in time, you first need to convert the cash flows into the same units or move them to the same point in time.
  4. D) The equivalent value of two cash flows at two different points in time is sometimes referred to as the time value of money.

Answer:  A

Explanation:  A) Finding the present value and discounting are the same.

Diff: 1

Section:  4.2 The Three Rules of Time Travel

Skill:  Conceptual

 

3) At an annual interest rate of 7%, the future value of $5000 in five years is closest to:

  1. A) $3565
  2. B) $6750
  3. C) $7015
  4. D) $7035

Answer:  C

Explanation:  C) FV = PV(1 + i)N = 5000(1.07)5 = 7012.76

Diff: 1

Section:  4.2 The Three Rules of Time Travel

Skill:  Analytical

 

4) At an annual interest rate of 7%, the present value of $5000 received in five years is closest to:

  1. A) $3565
  2. B) $6750
  3. C) $7015
  4. D) $7035

Answer:  A

Explanation:  A) PV = FV/(1 + i)N = 5000(/1.07)5 = 3564.93

Diff: 1

Section:  4.2 The Three Rules of Time Travel

Skill:  Analytical


Use the following information to answer the question(s) below.

 

Consider the following four alternatives:

  1. $132 received in two years.
  2. $160 received in five years.
  3. $200 received in eight years.
  4. $220 received in ten years.

 

5) The ranking of the four alternatives from most valuable to least valuable if the interest rate is 7% per year would be:

  1. A) 1, 2, 3, 4
  2. B) 4, 3, 2, 1
  3. C) 3, 4, 2, 1
  4. D) 3, 1, 2, 4

Answer:  D

Explanation:  D)

Alternative

Year

Amount

PV

Rank

1

2

132

115.2939

2

2

5

160

114.0778

3

3

8

200

116.4018

1

4

10

220

111.8368

4

Diff: 2

Section:  4.2 The Three Rules of Time Travel

Skill:  Analytical

 

6) The ranking of the four alternatives from most valuable to least valuable if the interest rate is 6% per year would be:

  1. A) 1, 2, 3, 4
  2. B) 1, 3, 2, 4
  3. C) 4, 3, 1, 2
  4. D) 3, 4, 2, 1

Answer:  D

Explanation:  C)

Alternative

Year

Amount

PV

Rank

1

2

132

117.4795

4

2

5

160

119.5613

3

3

8

200

125.4825

1

4

10

220

122.8469

2

Diff: 2

Section:  4.2 The Three Rules of Time Travel

Skill:  Analytical


Use the following information to answer the question(s) below.

 

Your great aunt Matilda put some money in an account for you on the day you were born. This account pays 8% interest per year. On your 21st birthday the account balance was $5033.83.

 

7) The amount of money that your great aunt Matilda originally put in the account is closest to:

  1. A) $600
  2. B) $800
  3. C) $1000
  4. D) $1200

Answer:  C

Explanation:  C) PV = FV/(1 + i)N = 5033.83(/1.08)21 = 1000

Diff: 1

Section:  4.2 The Three Rules of Time Travel

Skill:  Analytical

 

8) The amount of money that would be in the account if you left the money there until your 65th birthday is closest to:

  1. A) $29,556
  2. B) $148,780
  3. C) $168,824
  4. D) $748,932

Answer:  B

Explanation:  B) FV = PV(1 + i)N = 5033.83(1.08)(65 - 21) = $148,779.85

Diff: 2

Section:  4.2 The Three Rules of Time Travel

Skill:  Analytical

 

9) Which of the following statements is FALSE?

  1. A) The process of moving a value or cash flow backward in time is known as discounting.
  2. B) FV =
  3. C) The process of moving a value or cash flow forward in time is known as compounding.
  4. D) The value of a cash flow that is moved forward in time is known as its future value.

Answer:  B

Explanation:  B) FV = C(1 + r)n

Diff: 1

Section:  4.2 The Three Rules of Time Travel

Skill:  Conceptual

 

10) Consider the following time line:

If the current market rate of interest is 8%, then the present value of this timeline is closest to:

  1. A) $1000
  2. B) $857
  3. C) $860
  4. D) $926

Answer:  B

Explanation:  B) PV = FV/(1 + r)n = 1000/(1.08)2 = 857.34 or approximately $857

Diff: 1

Section:  4.2 The Three Rules of Time Travel

Skill:  Analytical

 

11) Consider the following timeline:

If the current market rate of interest is 10%, then the future value of this timeline is closest to:

  1. A) $666
  2. B) $500
  3. C) $605
  4. D) $650

Answer:  A

Explanation:  A) FV = PV(1 + r)n = 500(1.10)3 = 665.50 which is approximately $666

Diff: 1

Section:  4.2 The Three Rules of Time Travel

Skill:  Analytical

 

12) Consider the following timeline:

If the current market rate of interest is 7%, then the future value of this timeline as of year 3 is closest to:

  1. A) $1720
  2. B) $1500
  3. C) $1404
  4. D) $1717

Answer:  A

Explanation:  A) FV = PV(1 + r)n

 

FV = 500(1.07)3 + 500(1.07)2 + 500(1.07)1 = $1719.97 or approximately $1720

Diff: 3

Section:  4.2 The Three Rules of Time Travel

Skill:  Analytical

 

13) Consider the following timeline:

If the current market rate of interest is 9%, then the present value of this timeline as of year 0 is closest to:

  1. A) $492
  2. B) $637
  3. C) $600
  4. D) $400

Answer:  A

Explanation:  A) PV = FV(1 + r)n

 

100/(1.09)1 = 91.74

200/(1.09)2 = 168.34

300/(1.09)3 = 231.66

 

Sum = 491.74 which is approximately $492

Diff: 3

Section:  4.2 The Three Rules of Time Travel

Skill:  Analytical

14) Consider the following timeline:

If the current market rate of interest is 8%, then the value of the cash flows as of year 1 is closest to:

  1. A) $0
  2. B) $1003
  3. C) $540
  4. D) $77

Answer:  D

Explanation:  D) Two part problem:

 

FV = PV(1 + r)n = 500(1.08)1 = $540

PV = FV/(1 + r)n = -500/(1.08)1 = -$463

 

So the answer is $540 + -$463 = $77

Diff: 2

Section:  4.2 The Three Rules of Time Travel

Skill:  Analytical

 

 

4.3   Valuing a Stream of Cash Flows

 

1) Consider the following timeline detailing a stream of cash flows:

If the current market rate of interest is 8%, then the present value of this stream of cash flows is closest to:

  1. A) $22,871
  2. B) $21,211
  3. C) $24,074
  4. D) $26,000

Answer:  B

Explanation:  B) PV = 5000/(1.07)1 + 6000/(1.07)2 + 7000/(1.07)3 + 8000/(1.07)4 = $21,210.72

Diff: 2

Section:  4.3 Valuing a Stream of Cash Flows

Skill:  Analytical

2) Which of the following statements is FALSE?

  1. A) FV =
  2. B) PV =
  3. C) FV = Cn× (1 + r)n
  4. D) Most investment opportunities have multiple cash flows that occur at different points in time.

Answer:  A

Diff: 1

Section:  4.3 Valuing a Stream of Cash Flows

Skill:  Conceptual

 

 

3) Consider the following timeline detailing a stream of cash flows:

If the current market rate of interest is 8%, then the future value of this stream of cash flows is closest to:

  1. A) $11,699
  2. B) $10,832
  3. C) $12,635
  4. D) $10,339

Answer:  A

Explanation:  A) FV = 1000(1.08)4 + 2000(1.08)3 + 3000(1.08)2 + 4000(1.08)1 = $11,699

Diff: 2

Section:  4.3 Valuing a Stream of Cash Flows

Skill:  Analytical

4) Consider the following timeline detailing a stream of cash flows:

If the current market rate of interest is 10%, then the present value of this stream of cash flows is closest to:

  1. A) $674
  2. B) $600
  3. C) $460
  4. D) $287

Answer:  C

Explanation:  C) PV = 100/(1.10)1 + 100/(1.10)2 + 200/(1.10)3 + 200/(1.10)4 = $460

Diff: 2

Section:  4.3 Valuing a Stream of Cash Flows

Skill:  Analytical

 

 

5) Consider the following timeline detailing a stream of cash flows:

If the current market rate of interest is 6%, then the future value of this stream of cash flows is closest to:

  1. A) $1723
  2. B) $1500
  3. C) $1626
  4. D) $1288

Answer:  A

Explanation:  A) FV = 100(1.06)5 + 200(1.06)4 + 300(1.06)3 + 400(1.06)2 + 500(1.06)1 = $1723

Diff: 2

Section:  4.3 Valuing a Stream of Cash Flows

Skill:  Analytical

Use the following timeline to answer the question(s) below.

 

0                    1                    2                   3       

                      $600              $1200          $1800

 

6) At an annual interest rate of 7%, the future value of this timeline in year 3 is closest to:

  1. A) $3295
  2. B) $3600
  3. C) $3770
  4. D) $4035

Answer:  C

Explanation:  C) FV = PV(1 + i)N = $600(1.07)2 + 1200(1.07)1 + 1800 = 3770.94

Diff: 2

Section:  4.3 Valuing a Stream of Cash Flows

Skill:  Analytical

 

7) At an annual interest rate of 7%, the present value of this timeline in year 0 is closest to:

  1. A) $3080
  2. B) $3600
  3. C) $3770
  4. D) $4035

Answer:  A

Explanation:  A) PV = FV/(1 + i)N = $600/(1.07)1 + 1200/(1.07)2 + 1800/(1.07)3 = 3078.21

Diff: 2

Section:  4.3 Valuing a Stream of Cash Flows

Skill:  Analytical

 

 

8) At an annual interest rate of 7%, the future value of this timeline in year 2 is closest to:

  1. A) $3080
  2. B) $3525
  3. C) $3770
  4. D) $4035

Answer:  B

Explanation:  B) FV year 2 = $600(1.07)1 + 1200 + 1800/(1.07)1 = 3524.24

Diff: 3

Section:  4.3 Valuing a Stream of Cash Flows

Skill:  Analytical

9) Taggart Transcontinental currently has a bank loan outstanding that requires it to make three annual payments at the end of the next three years of $1,000,000 each. The bank has offered to allow Taggart Transcontinental to skip making the next two payments in lieu of making one large payment at the end of the loan's term in three years. If the interest rate on the loan is 6%, then the final payment that the bank will require to make Taggart Transcontinental indifferent between the two forms of payments is closest to:

  1. A) $2,673,000
  2. B) $3,000,000
  3. C) $3,184,000
  4. D) $3,375,000

Answer:  C

Explanation:  C) FV = PV(1 + i)N = $1,000,000(1.06)2 + 1,000,000(1.06)1 + 1,000,000 = 3,183,600

Diff: 2

Section:  4.3 Valuing a Stream of Cash Flows

Skill:  Analytical

 

Use the information for the question(s) below.

 

Joe just inherited the family business, and having no desire to run the family business, he has decided to sell it to an entrepreneur.  In exchange for the family business, Joe has been offered an immediate payment of $100,000.  Joe will also receive payments of $50,000 in one year, $50,000 in two years, and $75,000 in three years.  The current market rate of interest for Joe is 6%.

 

10) In terms of present value, how much will Joe receive for selling the family business?

Answer:  PV = $100,000 + $50,000/(1.06)1 + $50,000/(1.06)2 + $75,000/(1.06)3 = $254,641

Diff: 2

Section:  4.3 Valuing a Stream of Cash Flows

Skill:  Analytical

 

 

4.4   Calculating the Net Present Value

 

Use the following information to answer the question(s) below.

 

Nielson Motors is considering an opportunity that requires an investment of $1,000,000 today and will provide $250,000 one year from now, $450,000 two years from now, and $650,000 three years from now.

 

1) If the appropriate interest rate is 10%, then the NPV of this opportunity is closest to:

  1. A) ($88,000)
  2. B) $88,000
  3. C) $300,000
  4. D) $1,300,000

Answer:  B

Explanation:  B) NPV = -1,000,000 + 250,000/(1.10)1 + 450,000/(1.10)2 + 650,000/(1.10)3 = 87,528.17

Diff: 2

Section:  4.4 Calculating the Net Present Value

Skill:  Analytical

2) If the appropriate interest rate is 10%, then Nielson Motors should:

  1. A) invest in this opportunity since the NPV is positive.
  2. B) not invest in this opportunity since the NPV is positive.
  3. C) invest in this opportunity since the NPV is negative.
  4. D) not invest in this opportunity since the NPV is negative.

Answer:  A

Explanation:  A) NPV = -1,000,000 + 250,000/(1.10)1 + 450,000/(1.10)2 + 650,000/(1.10)3 = 87,528.17

Invest since positive NPV

Diff: 2

Section:  4.4 Calculating the Net Present Value

Skill:  Analytical

 

3) If the appropriate interest rate is 15%, then Nielson Motors should:

  1. A) invest in this opportunity since the NPV is positive.
  2. B) not invest in this opportunity since the NPV is positive.
  3. C) invest in this opportunity since the NPV is negative.
  4. D) not invest in this opportunity since the NPV is negative.

Answer:  D

Explanation:  D) NPV = -1,000,000 + 250,000/(1.15)1 + 450,000/(1.15)2 + 650,000/(1.15)3 = -14,958.49

Do Not Invest since negative NPV

Diff: 2

Section:  4.4 Calculating the Net Present Value

Skill:  Analytical

 

 

4) Kampgrounds Inc. is considering purchasing a parcel of wilderness land near a popular historic site. Although this land will cost Kampgrounds $400,000 today, by renting out wilderness campsites on this land, Kampgrounds expects to make $35,000 at the end of every year indefinitely. If the appropriate discount rate is 8%, then the NPV of this new wilderness campsite is closest to:

  1. A) -$50,000
  2. B) -$37,500
  3. C) $37,500
  4. D) $50,000

Answer:  C

Explanation:  C) NPV = -400,000 + $35,000/.08 = 37,500

Diff: 1

Section:  4.4 Calculating the Net Present Value

Skill:  Analytical

5) Wyatt oil is considering drilling a new self sustaining oil well at a cost of $1,000,000. This well will produce $100,000 worth of oil during the first year, but as oil is removed from the well the amount of oil produced will decline by 2%, per year forever. If the Wyatt oil's appropriate interest rate is 8%, then the NPV of this oil well is closest to:

  1. A) -$250,000
  2. B) $0
  3. C) $250,000
  4. D) $1,000,000

Answer:  B

Explanation:  B) NPV = -1,000,000 + $100,000/(.08 - (-.02)) = $0

Diff: 2

Section:  4.4 Calculating the Net Present Value

Skill:  Analytical

 

 

4.5   Perpetuities and Annuities

 

1) Which of the following statements regarding perpetuities is FALSE?

  1. A) To find the value of a perpetuity one cash flow at a time would take forever.
  2. B) A perpetuity is a stream of equal cash flows that occurs at regular intervals and lasts forever.
  3. C) PV of a perpetuity =
  4. D) One example of a perpetuity is the British government bond called a consol.

Answer:  C

Explanation:  C) PV of a perpetuity =

Diff: 1

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Conceptual

 

2) Which of the following statements regarding annuities is FALSE?

  1. A) PV of an annuity = C ×
  2. B) The difference between an annuity and a perpetuity is that a perpetuity ends after some fixed number of payments.
  3. C) An annuity is a stream of N equal cash flows paid at regular intervals.
  4. D) Most car loans, mortgages, and some bonds are annuities.

Answer:  B

Explanation:  B) A perpetuity never ends.

Diff: 1

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Conceptual

3) Which of the following statements regarding growing perpetuities is FALSE?

  1. A) We assume that r < g for a growing perpetuity.
  2. B) PV of a growing perpetuity =
  3. C) To find the value of a growing perpetuity one cash flow at a time would take forever.
  4. D) A growing perpetuity is a cash flow stream that occurs at regular intervals and grows at a constant rate forever.

Answer:  A

Diff: 1

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

 

4) Which of the following statements regarding growing annuities is FALSE?

  1. A) A growing annuity is a stream of N growing cash flows, paid at regular intervals.
  2. B) We assume that g < r when using the growing annuity formula.
  3. C) PV of a growing annuity = C ×
  4. D) A growing annuity is like a growing perpetuity that never comes to an end.

Answer:  D

Explanation:  D) An annuity does end.

Diff: 1

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Conceptual

 

5) Which of the following statements is FALSE?

  1. A) The difference between an annuity and a perpetuity is that an annuity ends after some fixed number of payments.
  2. B) Most car loans, mortgages, and some bonds are annuities.
  3. C) A growing perpetuity is a cash flow stream that occurs at regular intervals and grows at a constant rate forever.
  4. D) An annuity is a stream of N equal cash flows paid at irregular intervals.

Answer:  D

Explanation:  D) Annuities are paid at regular intervals.

Diff: 2

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Conceptual

6) Which of the following formulas is INCORRECT?

  1. A) PV of a growing annuity = C ×
  2. B) PV of an annuity = C ×
  3. C) PV of a growing perpetuity =
  4. D) PV of a perpetuity =

Answer:  A

Explanation:  A) PV of a growing annuity = C ×

Diff: 1

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Conceptual

 


Use the information for the question(s) below.

 

Suppose that a young couple has just had their first baby and they wish to ensure that enough money will be available to pay for their child's college education.  Currently, college tuition, books, fees, and other costs, average $12,500 per year.  On average, tuition and other costs have historically increased at a rate of 4% per year. 

 

7) Assuming that costs continue to increase an average of 4% per year, tuition and other costs for one year for this student in 18 years when she enters college will be closest to:

  1. A) $12,500
  2. B) $21,500
  3. C) $320,568
  4. D) $25,323

Answer:  D

Explanation:  D) FV = PV(1 + i)N = $12,500(1.04)18 = $25,322.71

Diff: 2

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

8) Assuming that college costs continue to increase an average of 4% per year and that all her college savings are invested in an account paying 7% interest, then the amount of money she will need to have available at age 18 to pay for all four years of her undergraduate education is closest to:

  1. A) $97,110
  2. B) $107,532
  3. C) $101,291
  4. D) $50,000

Answer:  A

Explanation:  A) This is a two step problem.

Step #1 determine the cost of the first year of college.

 

FV = PV(1 + i)N = $12,500(1.04)18 = $25,322.71

 

Step #2 figure out the value for four years of college.

 

PV of a growing annuity due = C × (1 + r)

= $25,322.71 × (1 + .07) = $97,110.01

Diff: 3

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

 

9) The British government has a consol bond outstanding that pays ₤100 in interest each year.  Assuming that the current interest rate in Great Britain is 5% and that you will receive your first interest payment one year from now, then the value of the consol bond is closest to:

  1. A) ₤1000
  2. B) ₤1100
  3. C) ₤2100
  4. D) ₤2000

Answer:  D

Explanation:  D) PVP = C/r = 100/.05 = 2000

Diff: 1

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

10) The British government has a consol bond outstanding that pays ₤100 in interest each year.  Assuming that the current interest rate in Great Britain is 5% and that you will receive your first interest payment immediately upon purchasing the consol bond, then the value of the consol bond is closest to:

  1. A) ₤2000
  2. B) ₤2100
  3. C) ₤1000
  4. D) ₤1100

Answer:  B

Explanation:  B) PVP = C/r = 100/.05 = 2000 + 100 immediate interest payment = ₤2100

Diff: 2

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

11) If the current rate of interest is 8%, then the present value of an investment that pays $1000 per year and lasts 20 years is closest to:

  1. A) $18,519
  2. B) $45,761
  3. C) $9818
  4. D) $20,000

Answer:  C

Explanation:  C) PV = C/r (1 - (1 + r)-N) = 1000/.08 (1 - (1 + 0.08)-20)

PV = $9818

Diff: 1

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

 

12) If the current rate of interest is 8%, then the future value 20 years from now of an investment that pays $1000 per year and lasts 20 years is closest to:

  1. A) $45,762
  2. B) $36,725
  3. C) $9818
  4. D) $93,219

Answer:  A

Explanation:  A) FV = C/r((1 + r)N - 1) = 1000/0.08((1 + 0.08)20 - 1)

FV = $45,762

Diff: 1

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

13) Suppose that a young couple has just had their first baby and they wish to insure that enough money will be available to pay for their child's college education.  They decide to make deposits into an educational savings account on each of their daughter's birthdays, starting with her first birthday.  Assume that the educational savings account will return a constant 7%.  The parents deposit $2000 on their daughter's first birthday and plan to increase the size of their deposits by 5% each year.  Assuming that the parents have already made the deposit for their daughter's 18th birthday, then the amount available for the daughter's college expenses on her 18th birthday is closest to:

  1. A) $42,825
  2. B) $97,331
  3. C) $67,998
  4. D) $103,063

Answer:  B

Explanation:  B) FV of a growing annuity

$2000 ×  (1.07)18 = $97,331

Diff: 2

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

14) Since your first birthday, your grandparents have been depositing $1000 into a savings account on every one of your birthdays.  The account pays 4% interest annually.  Immediately after your grandparents make the deposit on your 18th birthday, the amount of money in your savings account will be closest to:

  1. A) $25,645
  2. B) $36,465
  3. C) $12,659
  4. D) $18,000

Answer:  A

Explanation:  A) FV = C/r((1 + r)N - 1) = 1000/0.04((1 + 0.04)18 - 1)

FV = $25,645

Diff: 2

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

 

15) Consider a growing perpetuity that will pay $100 in one year.  Each year after that, you will receive a payment on the anniversary of the last payment that is 6% larger than the last payment.  This pattern of payments will continue forever.  If the interest rate is 11%, then the value of this perpetuity is closest to:

  1. A) $1667
  2. B) $588
  3. C) $2000
  4. D) $909

Answer:  C

Explanation:  C) PV growing Perpetuity = C/r - g = 100/(.11 - .06) = $2000

Diff: 1

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

16) You are thinking about investing in a mine that will produce $10,000 worth of ore in the first year.  As the ore closest to the surface is removed it will become more difficult to extract the ore.  Therefore, the value of the ore that you mine will decline at a rate of 8% per year forever.  If the appropriate interest rate is 6%, then the value of this mining operation is closest to:

  1. A) $71,429
  2. B) $500,000
  3. C) $166,667
  4. D) This problem cannot be solved.

Answer:  A

Explanation:  A) PVP = C/r - g = 10,000/(.06 - (-.08)) = 10,000/.14 = $71,429

Diff: 3

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical


Use the information for the question(s) below.

 

Assume that you are 30 years old today, and that you are planning on retirement at age 65.  Your current salary is $45,000 and you expect your salary to increase at a rate of 5% per year as long as you work.  To save for your retirement, you plan on making annual contributions to a retirement account.  Your first contribution will be made on your 31st birthday and will be 8% of this year's salary.  Likewise, you expect to deposit 8% of your salary each year until you reach age 65.  Assume that the rate of interest is 7%.

 

17) The present value (at age 30) of your retirement savings is closest to:

  1. A) $87,000
  2. B) $108,000
  3. C) $46,600
  4. D) $75,230

Answer:  A

Explanation:  A) First deposit = .08 × $45,000 = $3600

 

$3600 ×  = $87,003

Diff: 2

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

18) The future value at retirement (age 65) of your savings is closest to:

  1. A) $497,530
  2. B) $928,895
  3. C) $1,263,236
  4. D) $108,000

Answer:  B

Explanation:  B) First deposit = .08 × $45,000 = $3600

 

$3600 ×  (1.07)35 = $928,895 or

 

PVA (growing) = $3600 ×  = $87,003

 

FV = PV(1 + i)N = $87,003(1.07)35 = $928,895

Diff: 2

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

19) You work for a pharmaceutical company that has developed a new drug.  The patent on the drug will last for 17 years.  You expect that the drug will produce cash flows of $10 million in its first year and that this amount will grow at a rate of 4% per year for the next 17 years.  Once the patent expires, other pharmaceutical companies will be able to produce generic equivalents of your drug and competition will drive any future profits to zero.  If the interest rate is 12% per year, then the present value of producing this drug is closest to:

  1. A) $71 million
  2. B) $90 million
  3. C) $170 million
  4. D) $105 million

Answer:  B

Explanation:  B) $10 ×  = $89.53 million

Diff: 2

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

20) Your son is about to start kindergarten in a private school.  Currently, the tuition is $12,000 per year, payable at the start of the school year.  You expect annual tuition increases to average 6% per year over the next 13 years.  Assuming that you son remains in this private school through high school and that your current interest rate is 7%, then the present value of your son's private school education is closest to:

  1. A) $332,300
  2. B) $137,900
  3. C) $155,800
  4. D) $156,000

Answer:  B

Explanation:  B) $12,000 ×  = $137,893

Diff: 2

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

 

21) Your son is about to start kindergarten in a private school.  Currently, the tuition is $12,000 per year, payable at the start of the school year.  You expect annual tuition increases to average 6% per year over the next 13 years.  Assuming that your son remains in this private school through high school and that your current interest rate is 6%, then the present value of your son's private school education is closest to:

  1. A) $106,230
  2. B) $156,000
  3. C) $137,900
  4. D) This problem cannot be solved.

Answer:  B

Explanation:  B) This is a bit of a trick question.  The PV of a growing annuity formula is undefined since r = g.  But since r = g, the growth in the payments is exactly offset by the current interest rate.  Therefore the answer is 12,000 × 13 = $156,000.  You could also individually discount each of the 13 payments and arrive at the same answer.

Diff: 3

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

22) If the appropriate interest rate is 8%, then present value of $500 paid at the end of each of the next 40 years is closest to:

  1. A) $23
  2. B) $5962
  3. C) $6439
  4. D) $20,0000

Answer:  B

Explanation:  B) PVA = PMT[1/i - 1/(i(1 + i)n)] = 500[1/.08 - 1/(.08(1.08)40)] = 5962.31

Diff: 1

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

23) If the appropriate interest rate is 8%, then present value of $500 paid at the beginning of each of the next 40 years is closest to:

  1. A) $23
  2. B) $5962
  3. C) $6439
  4. D) $20,000

Answer:  C

Explanation:  C) PVAdue = PMT[1/i - 1/(i(1 + i)n)](1 + i) = 500[1/.08 - 1/(.08(1.08)40)](1.08) = 6439.29

Diff: 1

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

 

24) Dagny Taggart is a graduating college senior and she is considering the costs of going to medical school. Beginning next fall, Dagny expects medical school tuition to run $45,000 for the first year and she estimates that tuition will increase by 6% each year. If Dagny is able to invest her money in an account paying 8% interest per year, then the present value to Dagny of four years of medical school tuition is closest to:

  1. A) $149,045
  2. B) $155,930
  3. C) $162,095
  4. D) $180,000

Answer:  C

Explanation:  C) PVAgrew = PMT 

              = 45,000  = $162,093.03

Diff: 2

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

25) You are offered an investment opportunity that costs you $28,000, has an NPV of $2278, lasts for three years, has interest rate of 10%, and produces the following cash flows:

The missing cash flow from year 2 is closest to:

  1. A) $12,500
  2. B) $12,000
  3. C) $13,000
  4. D) $10,000

Answer:  B

Explanation:  B) NPV = PV benefits - PV of costs

 

2278 = 10,000/(1.10)1 + X/(1.10)2 + 15,000/(1.10)3 - 28,000

 

30,278 = 10,000/(1.10)1 + X/(1.10)2 + 15,000/(1.10)3

 

30,278 = 9091 + X/(1.10)2 + 11,270

 

9917 = X/(1.10)2

 

X = 11,999.57

Diff: 2

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

26) Define the following terms:

(a)  perpetuity

(b)  annuity

(c)   growing perpetuity

(d)  growing annuity

Answer: 

(a)  A perpetuity is a stream of equal cash flows that occur at regular intervals and lasts forever.

(b)  An annuity is a stream of N equal cash flows paid at regular intervals.

(c)   A growing perpetuity is a cash flow stream that occurs at regular intervals and grows at a constant rate forever.

(d)  A growing annuity is a stream of N growing cash flows, paid at regular intervals.

Diff: 2

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Definition

 

27) How do you calculate (mathematically) the present value of a(n):

(a)  perpetuity

(b)  annuity

(c)   growing perpetuity

(d)  growing annuity

Answer: 

(a)  PV of a perpetuity =

(b)  PV of an annuity = C ×

(c)  PV of a growing perpetuity =

(d)  PV of a growing annuity = C ×

Diff: 2

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Conceptual

 

Use the information for the question(s) below.

 

Suppose that a young couple has just had their first baby and they wish to ensure that enough money will be available to pay for their child's college education.  Currently, college tuition, books, fees, and other costs, average $12,500 per year.  On average, tuition and other costs have historically increased at a rate of 4% per year. 

 

28) Assuming that college costs continue to increase an average of 4% per year and that all her college savings are invested in an account paying 7% interest, then the amount of money she will need to have available at age 18 to pay for all four years of her undergraduate education is closest to:

Answer:  This is a two step problem.

Step #1 determine the cost of the first year of college.

 

FV = PV(1 + i)N = $12,500(1.04)18 = $25,322.71

 

Step #2 figure out the value for four years of college.

 

PV of a growing annuity due = C × (1 + r)

= $25,322.71 × (1 + .07) = $97,110.01

Diff: 3

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical


Use the information for the question(s) below.

 

Assume that you are 30 years old today, and that you are planning on retirement at age 65.  Your current salary is $45,000 and you expect your salary to increase at a rate of 5% per year as long as you work.  To save for your retirement, you plan on making annual contributions to a retirement account.  Your first contribution will be made on your 31st birthday and will be 8% of this year's salary.  Likewise, you expect to deposit 8% of your salary each year until you reach age 65.  Assume that the rate of interest is 7%.

 

29) The future value at retirement (age 65) of your savings is:

Answer:  First deposit = .08 × $45,000 = $3600

 

$3600 ×  (1.07)35 = $928,895

Diff: 3

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

30) Assume that you are 30 years old today, and that you are planning on retiring at age 65.  Your current salary is $45,000 and you expect your salary to increase at a rate of 5% per year as long as you work.  To save for your retirement, you plan on making annual contributions to a retirement account.  Your first contribution will be made on your 31st birthday and will be 8% of this year's salary.  Likewise, you expect to deposit 8% of your salary each year until you reach age 65.  At retirement (age 65) you will begin withdrawing equal annual payments to pay for your living expenses during retirement (on your 65th birthday).  If you expect to die one day before your 101st birthday (Your last withdraw will be on your 100th birthday) and if the annual rate of return is 7%, then how much money will you have to spend in each of your golden years of retirement?

Answer:  $71,260

 

First deposit = .08 × $45,000 = $3600

 

$3600 ×  (1.07)35 = $928,895

 

so,

N = 36

I = 7

PV = 928,895

FV = 0

Compute PMT = 71260

Diff: 3

Section:  4.5 Perpetuities and Annuities

Skill:  Analytical

 

4.6   Using an Annuity Spreadsheet or Calculator

 

1) Which of the following is NOT a valid time value of money function in Excel?

  1. A) PMT
  2. B) NPER
  3. C) I
  4. D) FV

Answer:  C

Diff: 1

Section:  4.6 Solving Problems with a Spreadsheet or Calculator

Skill:  Conceptual

 

2) Suppose that you deposit $10,000 in an account that pays 6% interest and you want to know how much will be in your account at the end of 10 years.  To solve this problem in Microsoft Excel, you would use which of the following Excel formulas?

  1. A) =FV(.06,10000,0,10)
  2. B) =PV(.06,10000,0,10)
  3. C) =FV(.06,10,0,10000)
  4. D) =PV(.06,10,0,10000)

Answer:  C

Diff: 2

Section:  4.6 Solving Problems with a Spreadsheet or Calculator

Skill:  Conceptual

 

3) Suppose that you are considering an investment that will pay you $4000 per year for the next five years.  The appropriate rate of interest is 5%.  You want to know the present value of the cash flows from this investment.  To solve this problem in Microsoft Excel, you would use which of the following excel formulas?

  1. A) =PV(.05,5,4000,0,0)
  2. B) =PV(.05,5,4000,0,1)
  3. C) =PV(5,.05,4000,0)
  4. D) =PV(5,5,4000,0)

Answer:  A

Explanation:  A) =PV(.05,5,4000,0,0)

Diff: 2

Section:  4.6 Solving Problems with a Spreadsheet or Calculator

Skill:  Conceptual

 

 

4) Francisco d'Anconia is considering an investment opportunity that costs $10,000 today and will pay $11,500 in two years. The IRR of this opportunity is closest to:

  1. A) 7.25%
  2. B) 7.50%
  3. C) 10.00%
  4. D) 15.00%

Answer:  A

Explanation:  A) IRR =  - 1 = .072381

Diff: 2

Section:  4.6 Solving Problems with a Spreadsheet or Calculator

Skill:  Analytical

5) Henry Rearden is saving for retirement and has determined that to live comfortably he must save $3 million by his 65th birthday. Henry just turned 30 today, and he has decided that starting today and continuing on every birthday up to and including his 65th birthday, he will deposit the same amount into an individual retirement account (IRA). If Henry can earn 8% on his IRA, then the amount he must set aside each year to make sure that he will have $3 million in his account on his 65th birthday is closest to:

  1. A) $16,035
  2. B) $17,410
  3. C) $83,335
  4. D) $85,715

Answer:  A

Diff: 3

Section:  4.6 Solving Problems with a Spreadsheet or Calculator

Skill:  Analytical

 

 

4.7   Non-Annual Cash Flows

 

1) You are interested in purchasing a new automobile that costs $35,000.  The dealership offers you a special financing rate of 6% APR (0.5%) per month for 48 months.  Assuming that you do not make a down payment on the auto and you take the dealer's financing deal, then your monthly car payments would be closest to:

  1. A) $729
  2. B) $822
  3. C) $842
  4. D) $647

Answer:  B

Explanation:  B) PV = 35,000

I = .5

N = 48

FV = 0

Compute Payment = $821.98

Diff: 2

Section:  4.7 Non-Annual Cash Flows

Skill:  Analytical

 

2) You are considering purchasing a new home.  You will need to borrow $250,000 to purchase the home.  A mortgage company offers you a 15 year fixed rate mortgage (180 months) at 9% APR (0.75% month).  If you borrow the money from this mortgage company, your monthly mortgage payment will be closest to:

  1. A) $2585
  2. B) $660
  3. C) $2535
  4. D) $1390

Answer:  C

Explanation:  C) PV = 250000

I = 0.75

N = 180

FV = 0

Compute PMT = $2535.67

Diff: 2

Section:  4.7 Non-Annual Cash Flows

Skill:  Analytical

 

3) If the current rate of interest is 8% APR, then the present value of an investment that pays $250 per quarter and lasts 20 years is closest to:

  1. A) $18,519
  2. B) $48,443
  3. C) $9936
  4. D) $20,000

Answer:  C

Explanation:  C) PV = C/r (1 - (1 + r)-N) = 250/.02 (1 - (1 + 0.02)-80)

PV = $9936.13

Diff: 1

Section:  4.7 Non-Annual Cash Flows

Skill:  Analytical

 

4) If the current rate of interest is 8% APR, then the future value of an investment that pays $250 per quarter and lasts 20 years is closest to:

  1. A) $18,519
  2. B) $48,443
  3. C) $9936
  4. D) $20,000

Answer:  B

Explanation:  B) FV = C/r ((1 + r)N-1) = 250/.02 ((1 + 0.02)80 - 1)

FV = $48,443

Diff: 1

Section:  4.7 Non-Annual Cash Flows

Skill:  Analytical

 

5) If the current rate of interest is 8% APR, then the future value of an investment that pays $500 every two years and lasts 20 years is closest to:

  1. A) $11,000
  2. B) $10,661
  3. C) $22,881
  4. D) $20,000

Answer:  A

Explanation:  A) FV = C/r ((1 + r)N - 1) = 500/.1664 ((1 + 0.1664)10 - 1)

FV = 10,978.91

Diff: 1

Section:  4.7 Non-Annual Cash Flows

Skill:  Analytical

 

 

4.8   Solving for the Cash Payments

 

1) The British government has just issued a new consol bond that sells for £1000 and pays interest of 8%.  The annual interest payment on this bond must be:

  1. A) £80
  2. B) £8
  3. C) £1000
  4. D) £12,500

Answer:  A

Explanation:  A) £1000 × .08 = £80

Diff: 1

Section:  4.8 Solving for the Cash Payments

Skill:  Analytical

2) Taggart Transcontinental currently has a bank loan outstanding that requires it to make three annual payments at the end of the next three years or to skip making the next two payments in lieu of making one large payment at the end of the loan's term in three years in the amount of $3,184,000. If the interest rate on the loan is 6%, then the annual payment the bank will require to make Taggart Transcontinental indifferent between the two forms of payments is closest to:

  1. A) $2,673,000
  2. B) $2,000,000
  3. C) $1,673,000
  4. D) $1,000,000

Answer:  D

Explanation:  C) FV = PV(1 + i)N = $1,000,000(1.06)2 + 1,000,000(1.06)1 + 1,000,000 = 3,183,600

Diff: 2

Section:  4.8 Solving for the Cash Payments

Skill:  Analytical

 

3) You are saving for retirement.  To live comfortably, you decide that you will need $2.5 million dollars by the time you are 65.  If today is your 30th birthday, and you decide, starting today, and on every birthday up to and including your 65th birthday, that you will deposit the same amount into your savings account.  Assuming the interest rate is 5%, the amount that you must set aside each year on your birthday is closest to:

  1. A) $71,430
  2. B) $27,680
  3. C) $26,100
  4. D) $26,260

Answer:  C

Explanation:  C) PV (age 29) = 2,500,000/(1.05)36 = 431,643.54

 

PV = 431,643.54

FV = 0

I = 5

N = 36

Compute PMT = $26,086

Diff: 3

Section:  4.8 Solving for the Cash Payments

Skill:  Analytical

4) You are saving for retirement.  To live comfortably, you decide that you will need $2.5 million dollars by the time you are 65.  If you assume you are able to do that, and will live 20 more years (until age 85), the amount you can withdraw in each of those years at an interest rate of 5% before your retirement fund is empty is closest to:

  1. A) $72,987
  2. B) $75,606
  3. C) $197,987
  4. D) $200,606

Answer:  D

Explanation:  D) PV = 2,500,000

FV = 0

I = 5

N = 30

Compute PMT = $200,606.47

Diff: 3

Section:  4.8 Solving for the Cash Payments

Skill:  Analytical

 

4.9   The Internal Rate of Return

 

1) You have an investment opportunity that will cost you $10,000 today, but return $12,500 to you in one year.  The IRR of this investment opportunity is closest to:

  1. A) 80%
  2. B) 125%
  3. C) 20%
  4. D) 25%

Answer:  D

Explanation:  D) IRR =  - 1 = 0.25 or 25%

Diff: 1

Section:  4.9 The Internal Rate of Return

Skill:  Analytical

 

2) You are looking for a new truck and see the following advertisement.  "Own a new truck!  No money down.  Just five easy annual payments of $8000."  You know that you can get the same truck from the dealer across town for only $31,120.  The interest rate for the deal advertised is closest to:

  1. A) 9%
  2. B) 8%
  3. C) 8.5%
  4. D) 10%

Answer:  A

Explanation:  A) PV = 31120

FV = 0

N = 5

PMT = -8000

Compute I = 8.9965%

Diff: 2

Section:  4.9 The Internal Rate of Return

Skill:  Analytical

3) You are considering investing in a zero coupon bond that will pay you its face value of $1000 in ten years.  If the bond is currently selling for $485.20, then the IRR for investing in this bond is closest to:

  1. A) 12%
  2. B) 8.0%
  3. C) 7.5%
  4. D) 10%

Answer:  C

Explanation:  C) PV = -485.20

FV = 1000

PMT = 0

N = 10

Compute I = 7.5%

Diff: 2

Section:  4.9 The Internal Rate of Return

Skill:  Analytical

 

4) You are considering investing in a security that will pay you $80 in interest at the end of each of the next 10 years. If this security is currently selling for $588.81, then the IRR for investing in this security is closest to:

  1. A) 6.0%
  2. B) 7.0%
  3. C) 6.5%
  4. D) 5.0%

Answer:  A

Explanation:  A) PV = -588.81

PMT = 80

N = 10

FV = 0

Compute I = 5.99989

Diff: 2

Section:  4.9 The Internal Rate of Return

Skill:  Analytical

 

Use the following information to answer the question(s) below.

 

Nielson Motors is considering an opportunity that requires an investment of $1,000,000 today and will provide $250,000 one year from now, $450,000 two years from now, and $650,000 three years from now.

 

5) The Internal Rate of return of this project is closest to:

  1. A) 10.2%
  2. B) 12.2%
  3. C) 14.2%
  4. D) 16.2%

Answer:  C

Explanation:  C) NPV = 0 = -1,000,000 + 250,000/(1.142)1 + 450,000/(1.142)2 + 650,000/(1.142)3

Diff: 2

Section:  4.9 The Internal Rate of Return

Skill:  Analytical

4.10   Appendix:  Solving for the Number of Periods

 

1) After your grandmother retired, she purchased an annuity contract for $250,000 that will pay her $25,000 at the end of every year until she dies.  The appropriate interest rate for this annuity is 8%.  The number of years that your grandmother must live in order to get more value out of the annuity than what she paid for it is closest to:

  1. A) 21
  2. B) 16
  3. C) 8
  4. D) 10

Answer:  A

Explanation:  A) PV = 250,000

FV = 0

I = 8

PMT = - 25000

Compute N = 21

Diff: 2

Section:  4.10 Appendix: Solving for the Number of Periods

Skill:  Analytical

 

2) You have an $8000 balance on your credit card, which charges 12% interest annually (1% per month).  If you can afford to pay $100 per month, how many months will it take to pay the credit card in full?

  1. A) 170 months
  2. B) 14 months
  3. C) 162 months
  4. D) You will never get the card paid off at that rate.

Answer:  C

Explanation:  C) PV = 8000

FV = 0

I = 1

PMT = -100

Compute N = 161.75

Diff: 2

Section:  4.10 Appendix: Solving for the Number of Periods

Skill:  Analytical

 

3) You have an $8000 balance on your credit card, which charges 18% interest annually (1% per month).  If you can afford to pay $100 per month, how many months will it take to pay the credit card in full?

  1. A) 170 months
  2. B) 14 months
  3. C) 162 months
  4. D) You will never get the card paid off at that rate.

Answer:  D

Explanation:  C) You are paying $120 (8000 × 0.015) in interest each month - paying $100 per month won't reduce the balance.

Diff: 2

Section:  4.10 Appendix: Solving for the Number of Periods

Skill:  Analytical

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 -----

Key Contents: Financial Management and Corporate Finance
------
Financial Management: Core Concepts, 3rd Edition, 2016, Raymond Brooks, Oregon State University
Financial Management: Concepts and Applications, 2015, Stephen Foerster, Richard Ivey School of Business, University of Western Ontario
Financial Management: Principles and Applications, 12th Edition, 2015, Sheridan Titman, Arthur J. Keown
International Financial Management, 2nd Edition, 2012, Geert J Bekaert, Columbia University, Robert J. Hodrick, Columbia University
------
Corporate Finance, 4th Edition, 2017, Jonathan Berk, Stanford University, Peter DeMarzo, Stanford University
Corporate Finance: The Core, 4th Edition, 2017, Jonathan Berk, Stanford University, Peter DeMarzo, Stanford University
Excel Modeling in Corporate Finance, 5th Edition, 2015, Craig W. Holden, Indiana University
Fundamentals of Corporate Finance, 3rd Edition, 2015, Jonathan Berk, Stanford University, Peter DeMarzo, Stanford University, Jarrad Harford, University of Washington

-----

Fundamentals of Investing, 13th Edition, Scott B. Smart, Lawrence J. Gitman, Michael D. Joehnk, 2017
Multinational Business Finance, 14th Edition, David K. Eiteman, Arthur I. Stonehill, Michael H. Moffett, 2016
Personal Finance, 6th Edition, 2017, Jeff Madura, Emeritus Professor of Finance; Florida Atlantic University
Personal Finance: Turning Money into Wealth, 7th Edition, 2016, Arthur J. Keown, Virginia Polytechnic Instit. and State University
Foundations of Finance, 9th Edition, 2017, Arthur J. Keown, John H. Martin
Principles of Managerial Finance, 14th Edition, 2015, Lawrence J. Gitman, Chad J. Zutter
------
Part 1: Fundamental Concepts and Basic Tools of Finance
1. Financial Management
2. Financial Statements
3. The Time Value of Money (Part 1)
4. The Time Value of Money (Part 2)
5. Interest Rates
Part 2: Valuing Stocks and Bonds and Understanding Risk and Return
6. Financial Management Bonds and Bond Valuation
7. Stocks and Stock Valuation
8. Risk and Return
Part 3: Capital Budgeting
9: Capital Budgeting Decision Models
10: Cash Flow Estimation
11: The Cost of Capital
Part 4: Financial Planning and Evaluating Performance
12. Forecasting and Short-Term Financial Planning
13. Working Capital Management
14. Financial Ratios and Firm Performance
Part 5: Other Selected Finance Topics
15. Raising Capital
16. Capital Structure
17. Dividends, Dividend Policy, and Stock Splits
18. International Financial Management
Appendix 1 Future Value Interest Factors
Appendix 2 Present Value Interest Factors
Appendix 3 Future Value Interest Factors of an Annuity
Appendix 4 Present Value Interest Factors of an Annuity
Appendix 5 Answers to Prepping for Exam Questions
------
1. Overview of Financial Management
2. Sizing Up a Business: A Non-Financial Perspective
3. Understanding Financial Statements
4. Measuring Financial Performance
5. Managing Day-To-Day Cash Flow
6. Projecting Financial Requirements and Managing Growth
7. Time Value of Money Basics and Applications
8. Making Investment Decisions
9. Overview of Capital Markets: Long-Term Financing Instruments
10. Assessing the Cost of Capital: What Investors Require
11. Understanding Financing and Payout Decisions
12. Designing an Optimal Capital Structure
13. Measuring and Creating Value
14. Comprehensive Case Study: Wal-Mart Stores, Inc.

1. Overview of Financial Management
• 1.1: Financial Management and the Cash Flow Cycle
• 1.2: The Role of Financial Managers
• 1.3: A Non-Financial Perspective of Financial Management
• 1.4: Financial Management’s Relationship with Accounting and Other Disciplines
• 1.5: Types of Firms
• 1.6: A Financial Management Framework
• 1.7: Relevance for Managers
• 1.8: Summary
• 1.9: Additional Readings
• 1.10: End of Chapter Problems
2. Sizing Up a Business: A Non-Financial Perspective
• 2.1: Sizing Up The Overall Economy
o 2.1.1: GDP Components
o 2.1.2: Sector-Related Fluctuations
o 2.1.3: Inflation and Interest Rates
o 2.1.4: Capital Markets
o 2.1.5: Economic Size-Up Checklist
• 2.2: Sizing Up the Industry
o 2.2.1: Industry Life Cycles
o 2.2.2: The Competitive Environment
o 2.2.3: Opportunities and Risks
o 2.2.4: Industry Size-up Checklist
• 2.3: Sizing Up Operations Management and Supply Risk
• 2.4: Sizing Up Marketing Management and Demand Risk
• 2.5: Sizing Up Human Resource Management and Strategy
• 2.6: Sizing Up Home Depot: An Example
• 2.7: Relevance for Managers
• 2.8 Summary
• 2.9: Additional Readings and Information
• 2.10: End of Chapter Problems
3. Understanding Financial Statements
• 3.1: Understanding Balance Sheets
o 3.1.1: Understanding Assets
o 3.1.2: Understanding Liabilities
o 3.1.3: Understanding Equity
• 3.2: Understanding Income Statements
o 3.2.1: Understanding Revenues, Costs, Expenses, and Profits
o 3.2.2: Connecting a Firm’s Income Statement and Balance Sheet
• 3.3: Understanding Cash Flow Statements
o 3.3.1: Cash Flows Related to Operating Activities
o 3.3.2: Cash Flows from Investing Activities
o 3.3.3: Cash Flows from Financing Activities
• 3.4: Relevance for Managers
• 3.5: Summary
• 3.6: Additional Readings and Sources of Information
• 3.7: End of Chapter Problems
4. Measuring Financial Performance
• 4.1: Performance Measures
o 4.1.1: Return on Equity
o 4.1.2: Profitability Measures
o 4.1.3: Resource Management Measures
o 4.1.4: Liquidity Measures
o 4.1.5: Leverage Measures
o 4.1.6: Application: Home Depot
• 4.2: Reading Annual Reports
• 4.3: Relevance for Managers
• 4.4: Summary
• 4.5: Additional Readings and Sources of Information
• 4.6: End of Chapter Problems
5. Managing Day-To-Day Cash Flow
• 5.1: Cash Flow Cycles
• 5.2: Working Capital Management
o 5.2.1: Managing Inventory
o 5.2.2: Managing Accounts Receivable
o 5.2.3: Managing Accounts Payable
o 5.2.4: Application: Home Depot
• 5.2.4.1: Orange Computers and Little Orange Computers
• 5.2.4.2: Home Depot
• 5.3: Short-Term Financing
o 5.3.1: Bank Loans
o 5.3.2: Commercial Paper
o 5.3.3: Banker’s Acceptance
• 5.4: Relevance for Managers
• 5.5: Summary
• 5.6: Additional Readings
• 5.7: End of Chapter Problems

6. Projecting Financial Requirements and Managing Growth
• 6.1: Generating Pro Forma Income Statements
o 6.1.1: Establishing the Cost of Goods Sold and Gross Profit
o 6.1.2: Establishing Expenses
o 6.1.3: Establishing Earnings
• 6.2: Generating Pro Forma Balance Sheets
o 6.2.1: Establishing Assets
o 6.2.2: Establishing Liabilities and Equity
• 6.3: Generating Pro Forma Cash Budgets
o 6.3.1: Establishing Cash Inflows
o 6.3.2: Establishing Cash Outflows
o 6.3.3: Establishing Net Cash Flows
• 6.4: Performing Sensitivity Analysis
o 6.4.1: Sales Sensitivity
o 6.4.1: Interest Rate Sensitivity
o 6.4.3: Working Capital Sensitivity
• 6.5: Understanding Sustainable Growth and Managing Growth
• 6.6: Relevance for Managers
• 6.7: Summary
• 6.8: Additional Readings and Resources
• 6.9: Problems

7. Time Value of Money Basics and Applications
• 7.1: Exploring Time Value of Money Concepts
o 7.1.1: Future Values
o 7.1.2: Present Values
o 7.1.3: Annuities
o 7.1.4: Perpetuities
• 7.2: Applying Time Value of Money Concepts to Financial Securities
o 7.2.1: Bonds
o 7.2.2: Preferred Shares
o 7.2.3: Common Equity
• 7.3: Relevance for Managers
• 7.4: Summary
• 7.5: Additional Readings
• 7.6: End of Chapter Problems

8. Making Investment Decisions
• 8.1: Understanding the Decision-Making Process
• 8.2: Capital Budgeting Techniques
o 8.2.1: Payback
• 8.2.1.1: Strengths and Weaknesses of the Payback Method
o 8.2.2: Net Present Value
• 8.2.2.1: Strengths and Weaknesses of the Net Present Value Method
o 8.2.3: Internal Rate of Return
• 8.2.3.1: Strengths and Weaknesses of the Internal Rate of Return Method
• 8.2.3.2: Modified Internal Rate of Return
• 8.3: Capital Budgeting Extensions
o 8.3.1: Profitability Index
o 8.3.2: Equivalent Annual Cost and Project Lengths
o 8.3.3: Mutually Exclusive Projects and Capital Rationing
• 8.4: Relevance for Managers
• 8.5: Summary
• 8.6: Additional Readings
• 8.7: End of Chapter Problems

9. Overview of Capital Markets: Long-Term Financing Instruments
• 9.1: Bonds
o 9.1.1: Changing Bond Yields
o 9.1.2: Bond Features
o 9.1.3: Bond Ratings
• 9.2: Preferred Shares
• 9.3: Common Shares
o 9.3.1: Historical Returns
• 9.4: Capital Markets Overview
o 9.4.1: Private versus Public Markets
o 9.4.2: Venture Capital and Private Equity
o 9.4.3: Initial Offerings versus Seasoned Issues
o 9.4.4: Organized Exchanges versus Over-The-Counter Markets
o 9.4.5: Role of Intermediaries
• 9.5: Market Efficiency
o 9.5.1: Weak Form
o 9.5.2: Semi-strong Form
o 9.5.3: Strong Form
o 9.5.4: U.S. Stock Market Efficiency
• 9.6: Relevance for Managers
• Appendix: Understanding Bond and Stock Investment Information
• 9.7: Summary
• 9.8: Additional Readings
• 9.9: End of Chapter Problems

10. Assessing the Cost of Capital: What Investors Require
• 10.1: Understanding the Cost of Capital: An Example
• 10.2: Understanding the Implications of the Cost of Capital
• 10.3: Defining Risk
• 10.4: Estimating the Cost of Debt
• 10.5: Estimating the Cost of Preferred Shares
• 10.6: Estimating the Cost of Equity
o 10.6.1: Dividend Model Approach
o 10.6.2: Capital Asset Pricing Model
• 10.6.2.1: Risk-Free Rate
• 10.6.2.2: Market Risk Premium
• 10.6.2.3: Beta
• 10.7: Estimating Component Weights
• 10.8: Home Depot Application
• 10.9: Hurdle Rates
• 10.10: Relevance for Managers
• 10.11: Summary
• 10.12: Additional Readings
• 10.13: Problems
11. Understanding Financing and Payout Decisions
• 11.1: Capital Structure Overview
• 11.2: Understanding the Modigliani-Miller Argument: Why Capital Structure Does Not Matter
• 11.3: Relaxing the Assumptions: Why Capital Structure Does Matter
o 11.3.1: Understanding the Impact of Corporate Taxes
o 11.3.2: Understanding the Impact of Financial Distress
o 11.3.3: Combining Corporate Taxes and Financial Distress Costs
o 11.3.4: Impact of Asymmetric Information
• 11.4: Understanding Payout Policies
o 11.4.1: Paying Dividends
o 11.4.2: Repurchasing Shares
o 11.4.3: Do Dividend Policies Matter?
• 11.5: Relevance for Managers
• 11.6: Summary
• 11.7: Additional Resources
• 11.8: End of Chapter Problems
• Appendix: Why Dividend Policy Doesn’t Matter: Example

12. Designing an Optimal Capital Structure
• 12.1: Factor Affecting Financing Decisions: The FIRST Approach
o 12.1.1: Maximizing Flexibility
o 12.1.2: Impact on EPS: Minimizing Cost
• 12.1.2.1: A Simple Valuation Model
• 12.1.2.2: Earnings before Interest and Taxes Break-Even: What Leverage Really Means
• 12.1.2.3: Does Issuing Equity Dilute the Value of Existing Shares?
o 12.1.3: Minimizing Risk
o 12.1.4: Maintaining Shareholder Control
o 12.1.5: Optimal Training
• 12.2: Tradeoff Assessment: Evaluating FIRST Criteria
• 12.3: Relevance for Managers
• 12.4: Summary
• 12.5: Additional Resource
• 12.6: End of Chapter Problems

13. Measuring and Creating Value
• 13.1: An Overview of Measuring and Creating Value
• 13.2: Measuring Value: The Book Value Plus Adjustments Method
o 13.2.1: Pros and Cons of the Book Value of Equity Plus Adjustments Method
• 13.3: Measuring Value: The Discount Cash Flow Analysis Method
o 13.3.1: Estimating Free Cash Flows
o 13.3.2: Estimating the Cost of Capital
o 13.3.3: Estimating the Present Value of Free Cash Flows
o 13.3.4: Estimating the Terminal Value
o 13.3.5: Estimating the Value of Equity
o 13.3.6: Pros and Cons of the Free Cash Flow to the Firm Approach
• 13.4: Measuring Value: Relative Valuations and Comparable Analysis
o 13.4.1: The Price-Earnings Method
• 13.4.1.1: Pros and Cons of the Price-Earnings Approach
o 13.4.2: The Enterprise Value-to-EBITDA Method
• 13.4.2.1: Pros and Cons of the EV/EBITDA Approach
• 13.5: Creating Value and Value-Based Management
• 13.6: Valuing Mergers and Acquisitions
o 13.6.1: Valuing Comparable M&A Transactions
• 13.7: Relevance for Managers
• 13.8: Summary
• 13.9: Additional Readings
• 13.10: End of Chapter Problems

14. Comprehensive Case Study: Wal-Mart Stores, Inc.
• 14.1: Sizing Up Wal-Mart
o 14.1.1: Analyzing the Economy
o 14.1.2: Analyzing the Industry
o 14.1.3: Analyzing Walmart’s Strengths and Weaknesses in Operations, Marketing, Management, and Strategy
• 14.1.3.1: Analyzing Walmart’s Operations
• 14.1.3.2: Analyzing Walmart’s Marketing
• 14.1.3.3: Analyzing Walmart’s Management and Strategy
o 14.1.4: Analyzing Walmart’s Financial Health
• 14.2: Projecting Walmart’s Future Performance
o 14.2.1: Projecting Walmart’s Income Statement
o 14.2.2: Projecting Walmart’s Balance Sheet
o 14.2.3: Examining Alternate Scenarios
• 14.3: Assessing Walmart’s Long-Term Investing and Financing
o 14.3.1: Assessing Walmart’s Investments
o 14.3.2: Assessing Walmart’s Capital Raising and the Cost of Capital
• 14.4: Valuing Walmart
o 14.4.1: Measuring Walmart’s Economic Value Added
o 14.4.2: Estimating Walmart’s Intrinsic Value: The DCF Approach
o 14.4.3: Estimating Walmart’s Intrinsic Value: Comparable Analysis
o 14.4.4: Creating Value and Overall Assessment of Walmart
• 14.5: Relevance for Managers and Final Comments
• 14.6: Additional Readings and Sources of Information
• 14.7: End of Chapter Problems
------
Part 1: Introduction to Financial Management
Chapter 1: Getting Started - Principles of Finance
Chapter 2: Firms and the Financial Market
Chapter 3: Understanding Financial Statements, Taxes, and Cash Flows
Chapter 4: Financial Analysis - Sizing Up Firm Performance
Part 2: Valuation of Financial Assets
Chapter 5: Time Value of Money - The Basics
Chapter 6: The Time Value of Money - Annuities and Other Topics
Chapter 7: An Introduction to Risk and Return - History of Financial Market Returns
Chapter 8: Risk and Return - Capital Market Theory
Chapter 9: Debt Valuation and Interest Rates
Chapter 10: Stock Valuation
Part 3: Capital Budgeting
Chapter 11: Investment Decision Criteria
Chapter 12: Analyzing Project Cash Flows
Chapter 13: Risk Analysis and Project Evaluation
Chapter 14: The Cost of Capital
Part 4: Capital Structure & Dividend Policy
Chapter 15: Capital Structure Policy
Chapter 16: Dividend Policy
Part 5: Liquidity Management & Special Topics in Finance
Chapter 17: Financial Forecasting and Planning
Chapter 18: Working Capital Management
Chapter 19: International Business Finance
Chapter 20: Corporate Risk Management
------
PART I: INTRODUCTION TO FOREIGN EXCHANGE MARKETS AND RISKS
Chapter 1: Globalization and the Multinational Corporation
Chapter 2: The Foreign Exchange Market
Chapter 3: Forward Markets and Transaction Exchange Risk
Chapter 4: The Balance of Payments
Chapter 5: Exchange Rate Systems
PART II: INTERNATIONAL PARITY CONDITIONS AND EXCHANGE RATE DETERMINATION
Chapter 6: Interest Rate Parity
Chapter 7: Speculation and Risk in the Foreign Exchange Market
Chapter 8: Purchasing Power Parity and Real Exchange Rates
Chapter 9: Measuring and Managing Real Exchange Risk
Chapter 10: Exchange Rate Determination and Forecasting

PART III: INTERNATIONAL CAPITAL MARKETS
Chapter 11: International Debt Financing
Chapter 12: International Equity Financing
Chapter 13: International Capital Market Equilibrium
Chapter 14: Political and Country Risk

PART IV: INTERNATIONAL CORPORATE FINANCE
Chapter 15: International Capital Budgeting
Chapter 16: Additional Topics in International Capital Budgeting
Chapter 17: Risk Management and the Foreign Currency Hedging Decision
Chapter 18: Financing International Trade
Chapter 19: Managing Net Working Capital

PART V: FOREIGN CURRENCY DERIVATIVES
Chapter 20: Foreign Currency Futures and Options
Chapter 21: Interest Rate and Foreign Currency Swaps
------
PART 1: INTRODUCTION
1. The Corporation
2. Introduction to Financial Statement Analysis
3. Financial Decision Making and the Law of One Price
PART 2: TIME, MONEY, AND INTEREST RATES
4. The Time Value of Money
5. Interest Rates
6. Valuing Bonds
PART 3: VALUING PROJECTS AND FIRMS
7. Investment Decision Rules
8. Fundamentals of Capital Budgeting
9. Valuing Stocks
PART 4: RISK AND RETURN
10. Capital Markets and the Pricing of Risk
11. Optimal Portfolio Choice and the Capital Asset Pricing Model
12. Estimating the Cost of Capital
13. Investor Behavior and Capital Market Efficiency
PART 5: CAPITAL STRUCTURE
14. Capital Structure in a Perfect Market
15. Debt and Taxes
16. Financial Distress, Managerial Incentives, and Information
17. Payout Policy
PART 6: ADVANCED VALUATION
18. Capital Budgeting and Valuation with Leverage
19. Valuation and Financial Modeling: A Case Study
PART 7: OPTIONS
20. Financial Options
21. Option Valuation
22. Real Options

PART 8: LONG-TERM FINANCING
23. Raising Equity Capital
24. Debt Financing
25. Leasing
PART 9: SHORT-TERM FINANCING
26. Working Capital Management
27. Short-Term Financial Planning
PART 10: SPECIAL TOPICS
28. Mergers and Acquisitions
29. Corporate Governance
30. Risk Management
31. International Corporate Finance
------
PART 1: INTRODUCTION
1. The Corporation
2. Introduction to Financial Statement Analysis
3. Financial Decision Making and the Law of One Price
PART 2: TIME, MONEY, AND INTEREST RATES
4. The Time Value of Money
5. Interest Rates
6. Valuing Bonds
PART 3: VALUING PROJECTS AND FIRMS
7. Investment Decision Rules
8. Fundamentals of Capital Budgeting
9. Valuing Stocks
PART 4: RISK AND RETURN
10. Capital Markets and the Pricing of Risk
11. Optimal Portfolio Choice and the Capital Asset Pricing Model
12. Estimating the Cost of Capital
13. Investor Behavior and Capital Market Efficiency
PART 5: CAPITAL STRUCTURE
14. Capital Structure in a Perfect Market
15. Debt and Taxes
16. Financial Distress, Managerial Incentives, and Information
17. Payout Policy
PART 6: ADVANCED VALUATION
18. Capital Budgeting and Valuation with Leverage
19. Valuation and Financial Modeling: A Case Study
------
------
PART 1 INTRODUCTION
Chapter 1 Corporate Finance and the Financial Manager
Chapter 2 Introduction to Financial Statement Analysis
PART 2 INTEREST RATES AND VALUING CASH FLOWS
Chapter 3 Time Value of Money: An Introduction
Chapter 4 Time Value of Money: Valuing Cash Flow Streams
Chapter 5 Interest Rates
Chapter 6 Bonds
Chapter 7 Stock Valuation
PART 3 VALUATION AND THE FIRM
Chapter 8 Investment Decision Rules
Chapter 9 Fundamentals of Capital Budgeting
Chapter 10 Stock Valuation: A Second Look
PART 4 RISK AND RETURN
Chapter 11 Risk and Return in Capital Markets
Chapter 12 Systematic Risk and the Equity Risk Premium
Chapter 13 The Cost of Capital
PART 5 LONG-TERM FINANCING
Chapter 14 Raising Equity Capital
Chapter 15 Debt Financing
PART 6 CAPITAL STRUCTURE AND PAYOUT POLICY
Chapter 16 Capital Structure
Chapter 17 Payout Policy
PART 7 FINANCIAL PLANNING AND FORECASTING
Chapter 18 Financial Modeling and Pro Forma Analysis
Chapter 19 Working Capital Management
Chapter 20 Short-Term Financial Planning
PART 8 Special Topics
Chapter 21 Option Applications and Corporate Finance
Chapter 22 Mergers and Acquisitions
Chapter 23 International Corporate Finance  

------

FINANCIAL MANAGEMENT AND CORPORATE FINANCE - COLLECTION 2017 (FREE DOWNLOAD)

Financial Management: Core Concepts, 3rd Edition, 2016, Raymond Brooks, Oregon State University
Free download - PPT - Link
Free donwload - PPT - Link


Financial Management: Concepts and Applications, 2015, Stephen Foerster, Richard Ivey School of Business
Free download - PPT - Link

International Financial Management, 2nd Edition, 2012, Geert J Bekaert, Columbia University, Robert J. Hodrick
Free download - PPT 1 - Link
Free download - PPT 2 - Link

Corporate Finance, 4th Edition, 2017, Jonathan Berk, Stanford University, Peter DeMarzo, Stanford University
Free download - PPT 1 - Link
Free download - PPT 2 - Link
Free download - PPT 3 - Link

Free download Link - Core 4

Excel Modeling in Corporate Finance, 5th Edition, 2015, Craig W. Holden, Indiana University
Fundamentals of Corporate Finance, 3rd Edition, 2015, Jonathan Berk, Stanford University, Peter DeMarzo, 
Financial Management: Principles and Applications, 12th Edition, 2015, Sheridan Titman, Arthur J. Keown

 

Fundamentals of Investing, 13th Edition, Scott B. Smart, Lawrence J. Gitman, Michael D. Joehnk, 2017
Free download - PPT  - Link


Multinational Business Finance, 14th Edition, David K. Eiteman, Arthur I. Stonehill, Michael H. Moffett, 2016
Free download - PPT  - Link


Personal Finance, 6th Edition, 2017, Jeff Madura, Emeritus Professor of Finance; Florida Atlantic University
Free download - PPT  - Link


Personal Finance: Turning Money into Wealth, 7th Edition, 2016, Arthur J. Keown, 
Free download - PPT  - Link


Foundations of Finance, 9th Edition, 2017, Arthur J. Keown, John H. Martin
Free download - PPT  - Link


Principles of Managerial Finance, 14th Edition, 2015, Lawrence J. Gitman, Chad J. Zutter
 Free download - PPT  - Link

 

DOWNLOAD ALL TEST BANKs & CASE STUDY GUIDES - 2017

Corporate Finance, 4th Edition, 2017, Jonathan Berk, Stanford University, Peter DeMarzo, Stanford University - Test bank

Financial Management: Concepts and Applications, 2015, Stephen Foerster, Richard Ivey School of Business - Test bank

Financial Management: Core Concepts, 3rd Edition, 2016, Raymond Brooks, Oregon State University - Test bank

International Financial Management, 2nd Edition, 2012, Geert J Bekaert, Columbia University, Robert J. Hodrick - Test bank

Financial Management: Principles and Applications, 12th Edition, 2015, Sheridan Titman, Arthur J. Keown - Test bank

Corporate Finance: The Core, 4th Edition, 2017, Jonathan Berk, Stanford University, Peter DeMarzo - Test bank

Fundamentals of Investing, 13th Edition, Scott B. Smart, Lawrence J. Gitman, Michael D. Joehnk, 2017 - Test bank

Multinational Business Finance, 14th Edition, David K. Eiteman, Arthur I. Stonehill, Michael H. Moffett, 2016 - Test bank

Personal Finance, 6th Edition, 2017, Jeff Madura, Emeritus Professor of Finance; Florida Atlantic University - Test bank

Personal Finance: Turning Money into Wealth, 7th Edition, 2016, Arthur J. Keown - Test bank

Foundations of Finance, 9th Edition, 2017, Arthur J. Keown, John H. Martin - Test bank

Principles of Managerial Finance, 14th Edition, 2015, Lawrence J. Gitman, Chad J. Zutter - Test bank

 

------

For Test Bankz, Quiz Answers and Case study Guides, email to: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

All Free downloads - LINK

 

Good Luck and Success, Enjoy Your Study !

 

 

MBA Simulation Games 2017 - Excel file for Sales Forecast

EXCEL FILE

FOR SALES FORECAST

AND PRODUCTION

CALCULATION

NOW IT IS FREE !

DOWNLOAD HERE

Also

Free Personal Support for

ROUND 1

ROUND 2

Email: 

winmbasim@gmail.com

MBA Simulation Games 2018 - Ebook - All Winning Guides and Tips

THE E-BOOK

IS NOW FREE

ALL WINNING GUIDES AND TIPS

WIN ALL 8 ROUNDS

Update 2018

New Stratetgies

Download here - LINK

And Free Personal Support

for Round 1 and Round 2

Email: 

winmbasim@gmail.com